keskiviikko 9. helmikuuta 2022

Kohti vaihtoa

Vaihtohaku on aika kuumottavaa, tiesittekö?

Ei vaikeaa - ei missään nimessä. SoleMOVE-järjestelmässä vaan täyttää lomakkeen ja liittää siihen opinto-otteen (jonka jopa ihan oikeasti sai ladattua Pepistä ilman ongelmia) ja motivaatiokirjeen. Motivaatiokirjeenkään rustaaminen ei ole mitenkään ylitsepääsemätöntä, vaikka ainakin minun mielestäni sellaisten kirjoittaminen on aina hirveän vaivaannuttavaa.

Saa tietysti nähdä, muuttuuko hakuprosessi monimutkaisemmaksi edetessään. Mutta tähän asti olen selvinnyt sellaisella positiivisella kuumotuksella.

Hain vaihtoon 2023 kevääksi Bolognan yliopistoon Italiaan. Kohteen valintaan vaikutti halu kehittyä italian kielessä - alkeet ovat tarttuneet matkaan kansalaisopiston kursseilta - ja Bolognan yliopiston ilahduttavan laaja englanninkielinen oikiskurssien valikoima. Siinä missä suurin osa paikoista tuntuu tarjoavan englanniksi vain kauppa- tai rikosoikeutta, Bolognassa pitäisi päästä lukemaan esimerkiksi vertailevaa kv-julkisoikeutta ja valtiosääntöoikeutta Italian perustuslain kontekstista.
 
Vaihtoprosessin etenemisen lisäksi kuumotteluun taipuvaisena ihmisenä kuumottelen tietysti myös kaikkea sitä, mikä mahdollisen vaihtolukukauden aikana mahdollisesti odottaa. Löydänkö kämpän, jonne ottaa kissani mukaan? Kuinka kamalia italialaisille tyypilliset suulliset tentit oikeasti ovat? Pääsenhän levittämään suomalaista sitsikulttuuria uusille vaihtokavereille?

Sormet ja varpaat ristissä siis vain jatkamaan kuumottelua. Toivotaan, että vuoden päästä voin kirjoitella siitä, kuinka outoa on ollut tottua tammikuiseen plussakeliin!

-Roosa Ikimeri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti