maanantai 19. elokuuta 2019

Tutustu tuutoriin #3

Terve!
Olen Iina, 20-vuotias tuutoreiden kuopus ja aloitan nyt syksyllä toisen vuoteni opiskelijana. Pääaineena aion opiskella hallinto-oikeutta, ainakin tällä hetkellä suunnitelmani on sellainen. Olen kotoisin pieneltä paikkakunnalta Heinävedeltä, melkein Joensuun vierestä.

Joensuu oli minulle ennestään tuttu kaupunki ja siellä suunnalla on tullut asioitua ja sukuloitua hyvinkin paljon. Opiskelijana Joensuu avautui kuitenkin aivan erilaisena ja arjessa siitä on päässyt kokemaan kokonaan uuden puolen. HTK/HTM-tutkinnon löysin muistaakseni jo lukion ensimmäisellä luokalla ja minulle oli heti selvää, että pyrkisin opiskelemaan sitä Itä-Suomen yliopistoon. Hain saman kevään yhteishaussa myös oikikseen, mutta sisäänpääsy ei ollut lähelläkään. Kun nyt ajattelee, niin tämä tutkinto on oikeastaan enemmän itseni näköinen ja tuntuu juuri oikealta.

Tulin yliopistoon suoraan lukiosta ylioppilastutkintotodistuksella, enkä onneksi joutunut pitämään välivuotta. Toisaalta abivuonna ylppäreihin valmistautuminen oli kuitenkin ollut melko raskasta, joten opiskelumotivaationi ei ollut syksyyn mennessä palautunut kohdilleen. Tästä syystä syksy meni hieman takkuillen ja ajattelin tänä syksynä istua yhden yleisten oikeusjärjestysopintojen kurssin luennot uudelleen, jotta pääsisin tentin varmasti läpi. Toisen läpäisemättömän kurssin sain onneksi tehtyä tehtävillä kesän aikana, joten olen suurin piirtein tavoitteessani! Ei siis mitään syytä huoleen, jos ensimmäisenä vuotena kursseista tulee hylsyjä.

Ensimmäinen vuosi meni erittäin nopeasti ja siitä jäi todella paljon hyviä muistoja! Vaikka ensimmäisenä aamuna jännitti enemmän kuin pitkiin aikoihin, sain silti heti uusia ystäviä ja erilaisissa tapahtumissa oli todella mukavaa. Löysin ensimmäisen vuoden aikana itseni myös ainejärjestön hallituksesta.

Haluan lämpimästi toivottaa jokaisen teistä tervetulleeksi Joensuuhun ja osaksi ihanaa ainejärjestöämme Legiota! Nähdään pian!

Terkuin, Iina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti