maanantai 26. elokuuta 2019

Tutustu tuutoriin #5

Moi!

Olen Tatu, kohta 21-vuotias toisen vuoden opiskelija. Kirjoitin ylioppilaaksi 2017 ja sain samana vuonna opiskelupaikan todistusvalinnassa, mutta lykkäsin opintojen aloittamista vuodella intin käymiseksi. Alun perin olen kotoisin Ylä-Savosta Iisalmesta, joten muuttomatka Joensuuhun ei ollut kovinkaan pitkä. Ennestään en tuntenut Joensuuta ollenkaan, mutta ehdin hyvissä ajoin hankkia asunnon sekä vierailla uudessa opiskelukaupungissa pariinkin otteeseen ennen opintojen alkua.

Syyskuun alun lähestyessä alkoi pieni jännitys yliopisto-opiskelusta ja uuteen kaupunkiin muuttamisesta nousta. Äkkiä pystyin toteamaan Joensuun olevan aivan mahtava kaupunki asua, ainakin pienestä savolaiskaupungista tulleelle. Odotin innolla myös fuksiviikkojen tapahtumia ja uusiin opiskelukavereihin tutustumista. Fuksiviikoilla tutustui nopeasti moniin mukaviin tyyppeihin ja mukavat tapahtumat jäivätkin parhaiten mieleen fuksiviikoista sekä koko fuksivuodesta.

Ensimmäisillä viikoilla aloitin oikeustieteen opinnot oikeastaan kylmiltään, sillä en ollut edes hakenut oikeustieteitä opiskelemaan. Pelkäsin myös, että opiskelurutiinien löytämisessä menisi yli vuoden tauon jälkeen jonkin aikaa. Ensimmäisillä kursseilla innostuin kuitenkin heti oikeustieteen opinnoista, ja kurssit sujuivat mielestäni yllättävänkin hyvin (kaipa pessimisti ei pety). Oli ensimmäisenä opiskeluvuotena pieniä vaikeuksiakin erityisesti muutaman kurssin kohdalla, mutta lopulta niistäkin jäi roikkumaan vain yksi.

Tervetuloa mukaan Legion tapahtumiin ja toimintaan! Toivottavasti fuksiviikoistanne tulee ikimuistoiset!

Tatu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti